Wat doet een woningontruimingsbedrijf?

Ongeacht het type woning dat u bewoont, op een bepaald moment zult u misschien een volledige of gedeeltelijke woningontruiming moeten uitvoeren om ruimte te creëren, een woning voor te bereiden voor verkoop, voor verhuurdoeleinden of om het huis van een overleden familielid te ontruimen.

Een woningontruiming kan een hele klus zijn om uit te voeren, en het inhuren van een professioneel en betrouwbaar bedrijf om het voor u uit te voeren kan enorm nuttig zijn. Soms kan het nodig zijn om een huis volledig te ontruimen. Misschien is de bewoner overleden, misschien staat het gewoon vol met troep die verplaatst moet worden, of misschien wordt het huis verkocht.

Hoe dan ook, een effectieve, snelle en grondige woningontruiming is nodig, en om dat voor elkaar te krijgen, moet u gebruik maken van de diensten van het juiste bedrijf.

Of u nu een heel huis vol troep wilt laten opruimen, of misschien alleen een zolder of garage, als u eenmaal het juiste bedrijf hebt gevonden om u te helpen, zult u merken dat het hele proces een peulenschil is. In deze blog kijken we naar het ontruimingsproces, wat het is en wat u kunt verwachten.

Wat is een woningontruiming?

Bij een woningontruiming wordt de inboedel van een woning geheel of gedeeltelijk verwijderd. Vaak wordt een woningontruiming gebruikt om een huis klaar te maken voor nieuwe bewoning door het verwijderen van ongewenste rommel die is overgebleven van vorige bewoners.

Verhuurders en makelaars maken gewoonlijk gebruik van woningontruiming, om er zeker van te zijn dat de woning klaar is om te worden bewoond. Een huisontruiming kan nodig zijn om het huis van een verzamelaar op te ruimen, dat ook volledig gevuld kan zijn met een groot aantal ongebruikte bezittingen. Als u aan het opruimen bent, kan een woningontruiming zeer nuttig zijn om snel spullen te verwijderen die u niet mee kunt of wilt nemen.

Mensen die te maken hebben met een sterfgeval in de familie kunnen ook een huisontruiming nodig hebben om het huis van de onlangs overleden persoon leeg te maken met het oog op de verkoop van het pand of de teruggave ervan aan een huisbaas. Deze vorm van woningontruiming kan voor veel mensen moeilijk zijn, en veel mensen geven er de voorkeur aan de klus over te laten aan een professional in plaats van er zelf mee te maken te krijgen.

Maak een lijst van de spullen

Als er dingen zijn die u wilt houden, vertel het bedrijf dat voordat de ontruiming begint en zij zullen deze aan de kant laten staan terwijl ze de rest van het huis ontruimen. Als u wilt dat het hele huishouden wordt ontruimd, inclusief tapijt, apparatuur of andere voorzieningen, laat het bedrijf dit dan weten en zij zullen alles voor u in orde maken.

Als u meubels, voorwerpen of aandenkens heeft die u graag zou willen houden, maar u kunt er op dit moment geen plaats voor maken, dan hebben sommige bedrijven een opslagdienst beschikbaar die u kunt gebruiken om uw bezittingen op te slaan voor zolang en wanneer u dat nodig heeft. U moet dit met het bedrijf bespreken om de juiste afspraken te maken.

Dag van de ontruiming

Wanneer de dag van de woningontruiming aanbreekt, zal het ontruimingsbedrijf bij de woning arriveren en er meteen mee aan de slag gaan. Zij zullen nauwgezet te werk gaan om alles wat u nodig heeft te verwijderen en alles veilig in te laden ter voorbereiding op de verwijdering.

Een huisontruiming kan een grote klus zijn en zal waarschijnlijk een hele dag of meer in beslag nemen als het huishouden een groot aantal items heeft. Kleinere woningontruimingen kunnen slechts een uur in beslag nemen; het hangt volledig af van de grootte van het pand en de hoeveelheid goederen die worden meegenomen.

Als het verhuisbedrijf belangrijke documenten vindt of iets waarvan zij denken dat het van bijzondere waarde is, zullen zij deze voorwerpen aan de kant leggen en u op de hoogte stellen zodat u kunt beslissen wat er moet gebeuren. Uw bedrijf kan u misschien helpen met antiek of verzamelobjecten die getaxeerd moeten worden, dus een huisontruiming kan waardevolle goederen opleveren die u niet had verwacht.

Wat doen ze?

Woningontruimingsdiensten stellen u in staat de sleutels van uw woning over te dragen, en de inhoud van de zolder, garage of gehele woning te laten ordenen en verwijderen. U zult in staat zijn om gewaardeerde gespecificeerde bezittingen te behouden, en u te laten ontdoen van al het andere dat u niet nodig heeft. Het opruimingsbedrijf zal over het algemeen alles wat u niet wilt hebben verkopen, recyclen of naar de stortplaats brengen, en het geld dat u hiermee verdient wordt verrekend met de kosten van de opruiming zelf, wat natuurlijk in uw voordeel werkt.

De grootste bonus van een goede opruimingsdienst is de wetenschap dat al die troep die op de achtergrond stof ligt te verzamelen, wordt opgeruimd. Een groot deel van de opruimingsdiensten biedt ook de mogelijkheid om auto’s te verplaatsen en om te gaan met afval dat op het terrein is achtergelaten. Met dit soort opruimingsdiensten kunt u een huis klaarmaken voor de verkoop zonder zelf een vinger uit te hoeven steken.